ARHIVA

NEŠTO IZMEĐU KRAJNJE NUŽDE I VELIKE NUŽDE

Autor Nebojsa N. Dajic on .

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

LAŽNA SLIKA O "fatamorgani", dakle lažna Fata a i "malo morgen"... Izbori 2012.

ILI

NEŠTO IZMEĐU KRAJNJE NUŽDE I

VELIKE NUŽDE

Koliko god se trudio da zaobiđem “stručnu političku javnost”, kao i njeno “visokocenjeno” mišljenje, oličeno u marketinškim istraživačkim timovima, socijalnim psiholozima pa i CESID-om (koji je izgubio kredibilitet u „čuvenom“ ustavnom „referendumu“ od 2 dana, i isti „proglasio“ uspešnim!) i koje je svaki put pred izbore jasno i veoma glasno pokazalo i dokazalo da – ništa ne zna,ponovo mi postaje muka i ne mogu da izdržim – da ne otkrijem najverovatniji politički scenario!

Glupo, a po mom dubokom ubeđenju i nebitno pitanje je – ko će biti "treći"?

Još jednom se pred političke izbore postavljaju lažne dileme! Za koga je važno, ko je i prvi i drugi?

Osim – za njih!

 

 

 

Već jednom se dogodila "krajnja nužda" (valjda "odbrane fotelja"?), te je "neshvatljiva" i "neprihvatljiva" koalicija DS i SPS stupila na tron. A "niko" (naročito i pre svih – GLASAČA i jednih i drugih!) to nije očekivao, naprosto "postizborna" matematika... (Prebrajanja fotelja!?)

Sada je na redu "NOVI" scenario: DS i SNS! Nemoguće!? ČAK NAJVEROVATNIJE!!!

Pomnožite i podelite sve cifre i nećete dobiti drugačiji rezultat.

  1. Ni jedna od stranaka ne može da "dohvati" 50 posto+1, ili 126 poslanika. Ako i dohvati - NIJE "STABILNO"!!!

  1. Ni jedna od "VODEĆIH" stranaka (ni DS ni SNS) ne može postizbornim koalicijama da dohvati pomenute cifre... Računajte SVE MOGUĆE KOMBINACIJE!

  2. Ali zato mogu vrlo lako zajedno – bez da ih ucenjuju "politički" liliputanci!

  3. Politički liliputanci imaju veliki apetit, zašto bi ima dali mnogo, kada zaslužuju malo.

  4. Nema "antievropskog" ni Tome, pa i on je išao na edukaciju u Kinu... Pardon, u Evropu!

  5. Nema nikakvog razloga da oni ne idu zajedno – nisu ništa ni bolji ni gori od – ostalih iz kruga nužnika. Padon, iz kruga "dvojke", pri tom mislim na opštu ocenu vladanja (koja u vreme njihovog školovanja NIJE BILA PRELAZNA OCENA!), PA NE VRTI SE SRBIJA U BEOGRADU, ŠTA VAM JE!? Odande se samo elegantnije pljačka! I TO VEĆ 20 GODINA - OD STRANE ISTIH LJUDI!

Da, još da dodam, ovaj scenario biće potpun kada se pridruži i više manjih stranaka, zašto ne i SPS, koji ima prevelik apetit (recimo, mesto premijera!), zašto ne i LDP, u "principijelno-trivijalnoj" varijanti, ili URS, u nešto elegantnijoj priči, uz rezultate sa "pojedinih tačaka" (Niš, NS, KG...Kad se sabere...). Što šira "koalicija" to "legalnija" vlast!

Jedini sporan mogao bi biti LEGITIMITET! Uz malu izlaznost, znajući šta dobijaju, građani bi mogli "USKRATITI GLAS". Tada vlast, ma kako bila konstruisana i konstituisana – ima SLAB LEGITIMITET. Obzirom da postoji ideja koja je opisana kao "otpor" i podržava "izlazak na izbore uz NEVAŽEĆE LISTIĆE", kao pravnik, moram podsetiti – i nevažeći glasovi ulaze u UKUPAN SKOR, TJ REZULTAT I Z A Š L I H (tj GLASALIH!)!!! Bojim se da je i ovo još JEDNA NAMEŠTALJKA VLASTI! Moj izbor je i danas, kao i pre 4 godine – NE IZBOR!!!

I NE NOVO "razočarenje", "saopštenje", "izvinjenje", "pojašnjenje", "objašnjenje"...

NEMAM (za) KOGA GLASATI!

 

Novosti flash 3

Vest broj 3

Politika, pravo, istorija filozofije, web design - Nebojša Dajić, Daja