ARHIVA

POLITIČKO-TURISTIČKI I AVANTURISTIČKI

Autor Nebojsa N. Dajic on .

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Da se u "zemlji čuda" i "ne-besnog naroda" (Srpskog - ako neko ima nedoumica!!! Prim.aut.) i dalje dešavaju čuda - nije nikakvo ni čudo, a ni "vest"! Ali od pristiglih "novosti" bih da prokomentarišemo sledeće:

-Uhvaćena je jutros još jedna, a nešto kasnije još jedna "mafija"!!! 

Prvo je "pevnula" (AVAN)TURISTIČKA MAFIJA, iz prethodnog saziva (vlasti), a nakon nje i

VOJNO-PSIHIJATRIJSKO-STAMBENO... kakva li već sve ne!!! 

Zaista ne znam koja nam je ovo "mafija" po redu, kojom će se (po) "zabaviti" Specijalni sud (blagi osećaj autora teksta je da će se neko na kraju - pozabaviti i tim sudom!), samo je pitanje hoće li i gore navedene mafije proći sa manje pritvora, kraćim kaznama i eventualno - većom odštetom, zbog odležanog pritvora!!!

 

Ne, ni najmanje nisam ni zlurad, ali nakon iskustava sa "putnom", prosvetnom", "carinskom", "privrednom", "vojnom", "pravosudnom" mafijom, ostala nam je još "verska" (koju, duboko verujem - već poodavno imamo, samo je u fazi "obrade" od nadležnih "organa i službi"!) Kako nas iskustvo "uči" da su se pohapšeni uglavnom vratili na svoja "radna mesta", da im je isplaćeno obeštećenje, te da su neki i uznapredovali - u fazi sam pregovora sa mojim komšijom i prijateljem, ne bismo li, uz pomoć njegovog PETOGODIŠNJEG SINA NAPRAVILI - MAFIJU IZ VRTIĆA!!! Tada bi mali Petar postao "poznat", kako organima gonjenja, tako i javnosti Srbije i verujem bio proglašen, ali i prihvaćen kao - WUNDERKIND (KAD JE MOGAO   Mozart,  Gauss Iili Picasso, zašto ne i Pera!?!). I što je najvažnije - započeo svoju političku karijeru!!!

Zapravo, najmanje važna vest je da su "ugledni" predstavnici (a Bogami i predstavnice!) partija na vlasti - prisvojili milione - doduše ZAKONITO!!! Svaki sastanak im je plaćan - po "komatu", te su zdušno "odradili" - BUDŽET (ili novac teškom mukom stečen na sastančenju i po nekoliko puta dnevno!!!)!

Duboko verujem da je to takođe u skladu (ali i "Svetom Duhu")  mera kako iz ugovora o "stabilizaciji i pridruživanju" tako i "štednje" u sektoru javnog (RA)SIPANJA IZ ŠUPLJEG U PRAZNO, gospodina premijera, Cvetkovića (obzirom da su pomenute i "gospođe ministarke")!

Za kraj, moram Vam odati jednu tajnu - nekada sam bio član Demokratske stranke. Danas nisam član ni jedne - danas me je samo stid i sramota! 

ps (znate li ono o " 'urti i Murti"... sada je "tresla se gora, glasati se mora!") 

Novosti flash 3

Vest broj 3

Politika, pravo, istorija filozofije, web design - Nebojša Dajić, Daja